dissabte, 30 de maig del 2009

Comentaris de valoració de les webquests dels companys

1. WQ de Davínia Bargans i companys/es
http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_derecha_w.php?id_actividad=3631&id_pagina=1

Considero que el centre d’interès que heu escollit és molt encertat, ja que el tema de les figures mitològiques és atractiu i crida l’atenció de molts nens i nenes. Tanmateix, us heu centrat en el drac, l’animal que per Sant Jordi agafa més protagonisme! M’encanta. És interessant analitzar la figura del drac i tot el que representa, i veure com pot amagar trets d’identitat de cada cultura.
El fet que us hagueu centrat en un sol aspecte per tal de treballar la interculturalitat ajuda a evitar generalitzacions i acotar la reflexió cap a interessos més concrets.
Aquesta webquest potencia el treball cooperatiu i alhora permet manejar diferents aplicacions informàtiques. L’ús del power point també és molt encertat ja que és fàcil d’utilitzar i permet compartir la informació obtinguda amb els companys, a partir de l’exposició en diapositives.
2. Àngel López i comapanys/es
http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3658&id_pagina=1

Considero que aquesta webquest és molt interessant, ja que es treballa amb aprofundiment el tema de la interculturalitat als centres educatius, des de la mirada del docent. Moltes vegades enfoquem aquests treballs cap els alumnes perquè creiem que és un tema que només els afecta a ells. Però, i el professorat, no té prejudicis? Sap com enfocar i plantejar les activitats perquè siguin motivadores per al conjunt de l’alumnat? Tal i com exposen els seus creadors, està elaborada amb la intenció de convertir els docents en agents de canvi per la societat. Així doncs, equival a un nivell alt de transformació cultural (partint de diàleg i la negociació per aconseguir nous codis culturals).
M’ha agradat molt perquè no es queda en un treball superficial, sinó que aconsegueix implicar el docent en aquest.
Felicitats!
No he aconseguit veure la guia didàctica. Hi ha algun problema amb l’enllaç?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada